אופים לשבת: מתוק או מלוח? תחליטו אתם

חיה ספיר No Comments on אופים לשבת: מתוק או מלוח? תחליטו אתם

בתכנית 'ניחוחות שבת' הגישה השפית מירי זורגר ארבעה מתכונים לאפייה מוצלחת | כשאתם ניגשים לאפות תמיד יש את ההתלבטות והחשש מה להכין ואיך זה ייצא, בדיוק לשם כך מגישה זורגר מתכונים קלים ומיוחדים שיקלו עליכם את ההתלבטות וההכנה | בתיאבון

ניחוחות שבת
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כמידי שבוע בתכנית ניחוחות שבת בהגשת מירי זורגר, הביאה זורגר מתכונים מיוחדים ומפנקים, והפעם בתחום האפייה, ארבעה מתכונים למאפים ועוגות, גם מלוחים וגם מתוקים, לפאר ולענג את השבת שלכם, בתיאבון.

מעטפות שמרים ללא סוכר

מצרכים:

1 ק"ג קמח מלא 70 %

1 קובית שמרית

1/2 כוס כמו סוכר

100 גר' חמאה

1 מיכל שמנת חמוצה

1/2 כוס שמן

2 כוסות חלב

1 כפית מלח

למלית:

500  גר' גבינה טוב טעם

1 כוס כמו סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

2 ביצים

80 גר' קורנפלור

אופן ההכנה:

הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל את הקובית שמרים צריך רק לפורר, התפיחו כשעה וחצי במקרר.

הכנת המלית:

ערבבו את המצרכים למחית חלקה, טעמו ותקנו תיבול, חלקו את הבצק ל 4 רדדו וחתכו לריבועים בגודל הרצוי כדאי 7 על 7 ס"מ, זלפו במרכז מהמלית וסגרו מכל הצדדים, הברישו בביצה, הכניסו אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 ד' או עד להשחמה.

מקלות בצק עם בצל

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן קנולה

160 מ"ל מים חמים

3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

2 בצלים מטוגנים עד להשחמה

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשומים

אופן ההכנה:

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל מלבד הבצל המטוגן, לקראת סוף הלישה הוסיפי את הבצל ועבדי לבצק רך , כסי בניילון נצמד והניחי להתפחה להכפלת הנפח, קרצי פיסות בצק במשקל 20 גר', גלגלי לנחשים ולפפי 2 יחד לצמה, הניחי בתבנית מרופדת בנייר אפיה, הברישי בביצה ופזרי שומשומים.

מעטפות שמרים במלית חצילים וגבינות 

מצרכים:

1 ק"ג קמח

1 שימרית +משפר אפיה

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

2 כוסות חלב 

250 מ"ל שמנת חמוצה

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

100 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר

למלית:

4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

2 חצילים קוביות מומלחות  ומטוגנות עד להשחמה

100 גר' צנוברים מטוגנים קלות

250 גר גבינת פטה מגוררת

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

לציפוי תערובת זרעונים:

1 כוס שומשום לבן

1 כוס זרעי פישתן

1 כוס שומשום שחור

1 כוס גרעיני חמניה

1 כוס גרעיני דלעת

1 כף מלח גס

1 כף אבקת שום גרוס

להברשה:

2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים, אופן הכנת המלית: מערבבים את הרכיבים טועמים ומתקנים תיבול, מחלקים ל 4 מרדדים  וחותכים למרובעים, מניחים את המלית, מניחים בתבניות שקעים ומברישים בביצה, מפזרים תערובת זרעונים, מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.

בצק שמרים לעוגות לחמניות ועוד

מצרכים:

1 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

1 שקית שמרית

1 שקית משפר אפיה

4 ביצים

200-250 מ"ל חלב סויה

תמצית וניל

200 גר' נטורינה

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל את הנטורינה מוסיפים בסוף, לשים כ 10 ד', מתפיחים מחלקים ל 4 ממלאים ומגלגלים מתפיחים 45 ד', אופים ומברים בסירופ סוכר.

שבת שלום, ובתיאבון.

 



0 תגובות